Crisisbelasting
De tarieven binnen de vennootschapsbelasting moeten verhoogd worden met telkens 3 procent crisisbelasting. Dat betekent dat het normale tarief 33,99 procent is (33 x 1,03). Zo is het tarief van de laagste schijf binnen het verlaagd tarief 24,98 procent (24,25 x 1,03).
Verschil met personenbelasting
Het grote verschil met de personenbelasting zijn uiteraard de tarieven. In de personenbelasting betaalt men snel, inclusief aanvullende gemeentebelastingen, 50 procent belasting op het laatst verdiende geld binnen een jaar. dat hoge tarief begint al bij een goeie 17.000 EUR belastbare basis. Binnen de vennootschaps- belasting kan het tarief hoogstens 33,99 procent zijn en als de verminderde tarieven van toepassing zijn, op de eerste 25.000 EUR maar 24,98 procent.
Inkomen
Uiteraard zal de ondernemer geld uit zijn vennootschap moeten halen om te kunnen leven. Maar de kunst is nu juist deze mix aan inkomsten uit de vennootschap te halen die het minst personenbelasting kosten.

Vennootschapsbelasting

Binnen de vennootschapsbelasting bestaan twee tarieven: het "flat" tarief en de verminderde tarieven voor kleine en middelgrote vennootschappen.
Meld problemen aan Wouter Verhoeye  -   DDV Online Disclaimer