De Deyne, Verhoeye Accountants en Belastingconsulenten | P.Boek - Update
De Deyne, Verhoeye
Accountants en Belastingconsulenten
Update
Hoe weet U nu dat een nieuwe versie beschikbaar is? Heel simpel. Rechts bovenaan op het algemene scherm van P.Boek, net onder de toolbar en boven ons logo, vindt U "Versie: P.Boek DDV x.xx.xx". Op de pagina "P.Boek download" staat naast de download de versie die beschikbaar is. Als het nummer dat daarbij vermeld is groter is dan het nummer op Uw algemeen scherm van P.Boek, is een recentere versie beschikbaar.
Verplichte Update
P.Boek controleert zelf of een recentere versie van P.Boek beschikbaar is. Als dat het geval is, zal P.Boek u verplichten een update te nemen. U mag dus rustig wachten tot P.Boek u uitnodigt een nieuwe versie op te laden.
Time lag
Telkens een nieuwe verplichte update moet genomen worden, komt het vaak voor dat de update niet dezelfde dag beschikbaar komt als de vervaldatum van de vorige versie. De evidente reden is dat onze servers af en toe onderhoud behoeven. We maken dan zo'n wisseling van versie gebruik om de server tijdelijk af te grendelen van gebruik door onze klanten. Maar in de regel zullen we dat enkel doen als de wisseling valt in een weekend.

Hoe kan u P.Boek updaten ?

U moet op regelmatige tijdstippen P.Boek updaten. Dat betekent dat U een nieuwe versie van P.Boek op Uw computer zet. In P.Boek worden systematisch nieuwe opties ingebouwd en voor zover nog "bugs" (fouten) in de software zouden zitten, worden die er meteen uitgehaald. De nieuwste versie wordt op de web site geplaatst. Als U dus ziet dat de versie op deze web site recenter is dan deze die U heeft, doet U er goed aan de recentere versie te installeren. U kan met het nemen van een update niets fout doen. Ook al is niets gewijzigd. U zal gewoon de vorige versie overschrijven. Bij het nemen van een update kunnen Uw boekhoudgegevens niet beschadigd worden. Kijk dus regelmatig op de pagina P.Boek download om te kijken of nog geen nieuwe versie beschikbaar is.
  1. Eerst dient het operating system een update te krijgen. P.Boek gebruikt de meest recente mogelijkheden van de diverse besturingssystemen Microsoft Windows. Zo'n update is de eenvoud zelve. U dient gewoon te surfen naar www.windowsupdate.microsoft.com. Klik op deze URL en alles verloopt verder zo goed als volautomatisch. U moet enkel kiezen om de update te doen. Als U deze update via download heeft gedaan, zal de software U zo goed als zeker vragen de computer eens te herstarten. Is dit alles gebeurd, dan kan het eigenlijk installeren van P.Boek beginnen.
  2. U moet eerst de reeds geïnstalleerde versie verwijderen. Microsoft Windows heeft daartoe specifieke software. Men noemt dat een "uninstall". Dat programma kan U oproepen door via de "Start" button voor "Settings" te kiezen. Binnen "Settings" kiest U voor "Control Panel". Daar klikt U op. Vervolgens dubbelklikt U op de icon "Add/Remove Programs". U zoekt nu in de listbox naar "P.Boek DDV". U dubbelklikt daar op en P.Boek wordt verwijderd van Uw computer. U verlaat op het einde het uninstall programma.
  3. U moet nu terug de P.Boek download van onze site halen. Dat doet U door de pagina "P.Boek download" te kiezen. Door te klikken op de download zal één bestand ("PBoekInstall.Exe") van om en nabij de 10 MB vanop onze site naar Uw computer gepompt worden. U kan dit doen op twee manieren. Een tijdje nadat U de hyperlink hebt aangeklinkt, zal een form verschijnen dat U een keuze geeft.
    • Ofwel kiest U "Run this program from its current location". Dit is de gemakkelijkste manier. Eerst wordt de software van onze web site naar Uw computer gezonden. Van zodra dit gebeurd is, wordt automatisch het Setup programma opgestart. Het download programma geeft deze optie niet standaard aan. U zal er expliciet moeten voor kiezen als U deze gemakkelijke installatiewijze wil gebruiken.
    • Ofwel kiest U "Save this program to disk". Dit wordt door de software automatisch voorgesteld. Bij deze optie wordt enkel het Setup programma van P.Boek van onze web site op een plaats op Uw computer gezet die U moet kiezen. Achteraf zal U dat bestand moeten aanklikken om het Setup programma op te starten. Bij de vorige optie moet U niet zelf het Setup programma opstarten. Bij deze optie moet U dat wel doen. Bent U daar niet mee vertrouwd, kies de vorige optie!
  4. Is het Setup programma van P.Boek opgestart (automatisch bij de eerste optie van punt 3; U moet dat zelf doen bij de tweede optie van punt 3), dan moet U klikken op de button "Setup". Het pakket vraagt U in welke folder U het programma wil plaatsen. In de regel zal het pakket als folder "Program Files" voorstellen op de "C" schijf. Dat is inderdaad de beste plaats om het programma te plaatsen. U kan evenwel voor een andere locatie kiezen. Maar dan moet U goed weten wat U doet en waar U het plaatst. Let er bij dit alles op dat U P.Boek op dezelfde drive installeert als de allereerste keer. Zoniet zal P.Boek de boekhoudbestanden niet vinden. De drive waar de programmabestanden worden op geplaatst is immers bepalend voor de drive waar de boekhoudbestanden zelf moeten op geplaatst worden. Programma op de ene schijf en bestanden op een andere kan niét. Bent U geen doorgewinterd Windows kenner: kies wat de software U voorstelt! Op het einde moet U een mededeling krijgen dat de Setup succesvol is verlopen. De P.Boek update is vanaf dat ogenblik correct geïnstalleerd op Uw computer.
  5. U kan verder werken met de nieuwste versie van P.Boek!
Meld problemen aan Wouter Verhoeye  -   DDV Online Disclaimer