De Deyne, Verhoeye
Accountants en Belastingconsulenten
Home  Diensten  Publicaties  Studenten  Tarieven  P.Boek  Bibliotheek  Weg  E-mail
Windows update
Het is essentieel dat bij de start van P.Boek en latere updates eerst een Windows update wordt uitgevoerd.
P.Boek werkt immers met de meest recente mogelijkheden van het besturingsprogramma. Geen update nemen, kan P.Boek in een knoop leggen en in het ergste geval, de boekhoudbestanden beschadigen.
P.Boek update
Als een update wordt geïnstalleerd, moet de vorige versie eerst via een "uninstall" verwijderd worden.
Hoe?
Hoe u een Windows update en P.Boek uninstall moet doen, leest u bij de link Installatie.

P.Boek download

Hierna vindt U de download om P.Boek (uit te spreken als "pé punt boek") te installeren. Dit is een self extracting executable file gemaakt met WinZip Self Extractor. Alvorens met de installatie te beginnen, leest U best eerst de richtlijnen die op deze web site te vinden zijn om op een goede wijze P.Boek te installeren.

Alvorens te installeren: lees eerst de instructies!
Als U een update doet, doe eerst een "uninstall"!
U vindt alle informatie daarover op de Installatie pagina

Download P.Boek DDV Download P.Boek DDV
Versie: 5.00.02
Bestandsgrootte: 11.01 MB
Aangemaakt op: 16.05.2019
klavier

Nieuw in deze versie
1. Bij het ingeven van aankoopfacturen en aankoopcreditnotafacturen kan de gestructureerde mededeling ingegeven worden. Dat zal er voor zorgen dat in een volgende versie CSV bankbestanden kunnen ingelezen worden wat betekent dat bankverrichtingen automatisch kunnen geboekt worden. Dus geef zoveel als mogelijk de gestructureerde mededeling in.

2. Voortaan kunnen binnen de boekingsjournalen aankopen, verkopen en financieel bij het ingeven van een verrichting de reeds ingegeven Ventilatiegegevens gewist worden door eenvoudig op het Nr van de lijn te klikken.

3. Bij het afpunten van verrichtingen kunnen een reeks lijnen geselecteerd worden door een lijn blauw te maken en dan een lijn daarboven of daaronder aan te klikken met de rechtermuisknop. De tussenliggende lijnen worden dan automatisch "geblauwd".

4. Binnen Raadplegen is een routine Automatisch afpunten ingebouwd. Die laat toe alle verrichtingen binnen de klanten en leveranciers met een nulsaldo automatisch af te punten. Tevens worden identieke bedragen die op beide kanten voorkomen (een factuur met de overeenstemmende betaling) ook volautomatisch afgepunt worden.

5. Er is een nieuw journaal Overboekingen ingebouwd dat toelaat overboekingen te doen tussen diverse rekeningen (zowel klanten- leveranciers- als grootboekrekeningen). Als een 65 of 75 rekening wordt ingegeven als Doelrekening wordt bovendien de mogelijkheid geboden om enkel het saldo over te boeken. Wat handig is bij het wegboeken van een betalingsverschil.

Deze download mag enkel gebruikt worden door klanten van De Deyne, Verhoeye Accountants en Belastingconsulenten. Ongeautoriseerd gebruik kan vervolgd worden. Het downloaden van dit softwarepakket gebeurt volledig op eigen risico. Ongeautoriseerd gebruik van deze download kan tot schade leiden.

 

Meld problemen aan Wouter Verhoeye  -   DDV Online Disclaimer